Det er ikke alle som har muligheten til å grille en okse hel, slik det gjøres i sesongens siste Sommeråpent. Likevel kan du benytte deg av tilbehøret for å lage grillmåltidene dine mer spennende.
OBS: Pass på at mengdene passer til mengden grillmat du skal lage.
Coleslaw
1 kålhode
½ dl sukker
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
½ dl melk
½ dl majones
1 dl rømme
½ ss eplecidereddik
saften av 1 sitron
Skjær kålhodet i fine strimler, eller bruk raspen. Bland sammen de andre ingrediensene til en jevn fin dressing og ha i den strimlede kålen. La gjerne coleslawen få hvile i et par timer før du serverer den.
Omars enkle BBQ saus
1 flaske ketchup
1 dl brunt sukker
1 ts tabasco-saus/sterk chilisaus
1 ss worhcetershiresaus
1 kopp sterk kaffe
2 ts kvernet sort pepper
1 ts salt
3 ss eplecidereddik
Bland alle ingrediensene. Gi det hele et oppkok, og la småkokoke i ca 8-10 minutter. Bruk sausen varm eller kald, alt ettersom hva du ønsker og liker