Vi er nå i sesongen for en av havets beste delikatesser, krabbe, og velger å bruke den på en litt annerledes måte enn det vi nordmenn flest er vant til. I det kreolske kjøkken har man et utall varianter å bruke krabbekjøtt på, men en av de mest brukte er å lage krabbekaker.
- Jeg lager en tradisjonell variant, stekt som kake, med godt tilbehør og en sennepsmajones. Den andre, en ”vårrullvariant”, kan være spennende å bruke som fingermat, eller forrett i en selskapsmeny.
Kreolske krabbekaker
4 porsjoner
4 krabber, kjøttet fra disse
2 dl. majones
2 eggeplommer
2 ts sennepspulver
2 ss frisk estragon (1 ss tørket)
2 ss Worcestershire sauce
1/4 ts tabasco chili saus
1/4 ts salt
1/4 ts malt sort pepper
2-3 dl. brødkrumme
Sennepsmajones:
2 dl majones
1 rød chili, uten immnat, finhakket
½ rød paprika, finhakket
3 ss Dijon sennep
2 ss frisk hakket koreander
4 dl olje
Bland 2 dl majones med eggeplommene, sennepspulver, estragon, Worchestershiresaus, tabascosaus, salt og pepper i en stor bolle. Vend inn krabbekjøttet.
Legg brødkrummen på en vid tallerken og legg ferdige ”emner” med krabbekake i. Snu så hele kaken blir dekket med brød.
Lag sennpesmajonesen ved å blande alle ingrediensene
Stek så kakene i oljen, på medium varme.
Krabberuller
1 pk vårrulldeig/filodeig
1 porsjon krabbekakedeig som i oppskriften over
2 egg
Fordel 3 ss krabbekakemasse på et ”ark”. Rull sammen og pensle meg egg for å få det til å holde sammen.
Lag opp til du har nok, og frittér i olje på middels varme, eller legg dem rett i ovnen på ca 225 grader, og la dem steke i ca 10 minutter til de er gyldne, og godt varme i gjennom.