Hopp til innhold

Ti nye måter å tilberede rekene på

Reker kan brukes til mer enn å ha på loffskiva under en haug majones. Her er ti oppskrifter som går litt videre.

Skalldyrsuppe med sjøkreps og reker

Skalldyrsuppe fra Mats Paulsen. Rekeskall, løk, selleri, gulrot og krydder freses i olje før Paulsen har i vann og hvitvin. Krafta siles før den brukes til suppe.

Foto: Ellen Flå / NRK

For mange nordmenn er reker med på å definere sommeren. Om vinteren er de imidlertid både billigere og, ifølge noen, bedre.

Den beste krafta lager du sjøl. Og har du skall fra skalldyr i nærheten, får du smakfull suppe på en enkelt måte. Mats Paulsen bruker både reke- og sjøkrepsskall i sin suppe.

Reker med chilikrydret pitabrød og urtemajones

Reker med chilikrydret pitabrød og urtemajones
Foto: Ellen Margrethe Dingstad / NRK

Fyrige reker i snøen

Fyrige reker i snøen
Foto: Joakim Skavern / NRK

Nudler med reker og skjell

Nudler med reker og skjell
Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Gambas pil pil

Gambas pil pil
Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Reker og ris i karrimajones

Video Ingrid Espelid Hovig lager reker og ris i karrimajones

Reker med lakrisaioli

Reker med lakrisaioli
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Vietnamesiske vårruller med reker

Vietnamesiske vårruller med reker
Foto: Peter Tullberg / SVT

Kjapp pasta med reker og fennikel

Kjapp pasta med reker og fennikel
Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Rekekaker

Rekekaker
Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR