Gambas pil pil - reker i hvitløk og chili

Når chilien legges hel i formen, kan den tas ut når den har gitt nok smak til rekene.

Foto: FRA TV-SERIEN «SPANSKE FRISTELSER» / DR

Reker i hvitløk og chili - gambas pil pil

I denne oppskriften heller Anne Hjernøe oppvarmet olivenolje over rå, pillede reker blandet med hvitløk, chili og røykt paprika.

Slik gjør du

Varm olje i en gryte, nok til at det dekker rekene i formen.

Ha rekene i en ildfast form og hell den varme oljen over sammen med finhakket hvitløk, et par hele chili og godt med paprika og salt. La rekene syde et par minutter. Hvis rekene er veldig store kan det være nødvendig å sette fatet på varmen til rekene er helt ferdige.

Spis rekene med godt brød ved siden av.

Tips

Det er vanskelig å få tak i rå reker i Norge. Du kan i stedet bruke rå scampi.

Forslag til andre måter å servere reker på fra Anne Hjernøe:

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR