Laster innhold, vennligst vent..
Tagliatelle med tomater, bacon og ost

Tagliatelle med speck og caciotta al timo-ost, som er lokale råvarer fra Alto-Adige, helt nord i Italia.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Tagliatelle med tomater, bacon og ost

Denne pastaretten er laget med lokale råvarer fra Alto-Adige, helt nord i Italia. Men kokken Gino D'Acampo har forslag til hvordan du kan lage den med bacon og ost som kan kjøpes i våre butikker.

Slik gjør du

Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stekepanne på høy varme. Tilsett kjøttet og stek i 5–6 minutter, til det er sprøtt. Rør inn finhakket hvitløk og stek i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett tomatene og kok opp. Sett ned varmen, rør inn basilikum og den siste spiseskjeen olje. La det småkoke i 5–7 minutter.

Imens deles lasagneplatene i remser som er omtrent 1 centimeter brede. Kok pastaen i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er al dente.

Riv osten. Ta sausen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Bruk en klype eller spagettiskje for å løfte pastaen ut av vannet og ha den rett i sausen, uten å sile av vannet. Rør sammen, så sausen dekker pastaen.

Hell pastaen i to varme tallerkener eller skåler, dryss over resten av osten og pynt med basilikumblader.

Tips

  • Speck fra Alto-Adige er en tørket, lettrøykt skinke som er varemerkebeskyttet, PGI (Protected Geographical Indication).
  • Caciotta al timo er en mykost med timian laget på upasteurisert kumelk.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV