Slik gjør du
Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stekepanne på høy varme. Tilsett kjøttet og stek i 5–6 minutter, til det er sprøtt. Rør inn finhakket hvitløk og stek i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett tomatene og kok opp. Sett ned varmen, rør inn basilikum og den siste spiseskjeen olje. La det småkoke i 5–7 minutter.
Imens deles lasagneplatene i remser som er omtrent 1 centimeter brede. Kok pastaen i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er al dente.
Riv osten. Ta sausen vekk fra varmen og rør inn halvparten av osten. Bruk en klype eller spagettiskje for å løfte pastaen ut av vannet og ha den rett i sausen, uten å sile av vannet. Rør sammen, så sausen dekker pastaen.
Hell pastaen i to varme tallerkener eller skåler, dryss over resten av osten og pynt med basilikumblader.
Tips
- Speck fra Alto-Adige er en tørket, lettrøykt skinke som er varemerkebeskyttet, PGI (Protected Geographical Indication).
- Caciotta al timo er en mykost med timian, den er laget på upasteurisert kumelk.
- Caciotta al timo kan være vanskelig å få tak i. Cheddar, fontina og revet mozzarella kan også brukes.