NRK Meny
Video Kjartan Skjelde lager stekt rug- og byggrøt med lammepølse

Den nordiske smaken med våre kornsorter og vår ost i en rett som minner om Italia.

Stekt rug- og byggrøt med lammepølse

Stekt grøt høres kanskje rart ut. Men italienerne har noe som ligner, stekt polenta. Kjartan Skjelde serverer den med lammepølse og løkkompott.

Slik gjør du

Kok opp kyllingkraft med øl, tilsett meltypene og la det koke i 30 min. All melsmak skal være ute.

Tilsett reven ost og smør, smak til med salt. Støpes i en form og settes på kjøl. Skjæres i kuber og stekes i olje rett før servering.

Løkkompott
Finhakk løken og la den koke med eddik, vann og sukker i ca 20 min. til konsistensen er tykk og gjørmete. Smak til med sennep, salt, olje og gressløk.

Stek lammepølsen. Server pølse med kuber av stekt grøt, løkkompott og pynt med litt karse.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken