Video Kjartan Skjelde lager kremede rotfrukter

– Pepperrot er Nordens svar på wasabi, sier Kjartan Skjelde. Han strør revet pepperrot over de kremede rotfruktene.

Kremede rotfrukter

Kremede rotgrønnsaker servert med pepperrot og syltet kålrot. Kålroten får tilført frisk smak når den kokes i syltelake.

Slik gjør du

Grønnsakene skrelles og kuttes i småterninger, kålen i strimler.
Fløte piskes og vendes inn i rømmen. Smakes til med eddik, salt og reven pepperrot.

Kok opp vann, eddik og sukker. Tynne skiver av kålrot kokes i laken til kålen er mør.

Den kremede salaten anvendes over den syltede kålroten. Reddik høvles i tynne skiver og garneres sammen med dill og revet pepperrot.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken