Squashspagetti med bolognese på linser

Vegansk middag med squash i spagettistrimler og bolognese med tomatsaus og røde linser.

Foto: SVT

Squash­spagetti med bolognese på linser

Ovnsbakt tomatsaus sammen med linser, løk, selleri og gulrøtter blir en herlig bolognese til spagettien.

Slik gjør du

Tomatsaus

Skjær tomatene i biter, løken i strimler og knus hvitløkfeddene. Ha alle ingrediensene i en ildfast form og bak i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter, eller til væsken fra tomatene har fordampet.

Ha alt over i en skål og ta ut laurbærbladene. Bland sausen i en blender eller med en stavmikser.

Bolognese på linser

Grovhakk løken, skjær stangsellerien, gulrøttene og hvitløken i skiver. Varm opp oljen i en gryte, fres løk, selleri, gulrot og hvitløk

Squashspagetti

Spagettistrimler av squash kan du lage med en spiralkutter eller du kan skjære squashen på langs i tynne remser.

Tips

  • Tomatsausen er fantastisk bare for seg selv. Prøv den sammen med litt pasta og hakket basilikum.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jønsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT