Spagetti med bakt gresskar, bacon, spinat og valnøtter

Her har Lise Finckenhagen brukt bucatini, som er pasta som er hule som sugerør. Det gir en annen opplevelse av pastaretten.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Spagetti med bakt gresskar, bacon, spinat og valnøtter

Pasta og gresskar går veldig godt sammen. I denne oppskriften brukes det hokkaidogresskar.

Slik gjør du

Varm ovnen til 220 grader.

Vask og skrubb gresskaret godt. Skjær vekk den harde tuppen på stilken og del gresskaret i to. Skrap ut den bløte kjernen og frøene med en spiseskje. Del gresskaret i jevne biter. Legg alt over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og honning, og press over litt sitronsaft. Tilsett knuste hvitløkfedd og krydre med salt, kvernet pepper og chili. Bland alt godt sammen og spre gresskarbitene utover stekebrettet. Bak i ovn i cirka 30 minutter, eller til gresskarbitene er helt møre og gylne.

Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene.

Kok pastaen «al dente» i rikelig med fosskokende, lettsaltet vann.

Mos omtrent halvparten av gresskarbitene med en gaffel. Mos også den bakte hvitløken sammen med gresskaret.

Hell kokevannet av pastaen og ha pastaen tilbake i kasserollen. Rør inn most gresskar, spinat, gresskarbiter og sprøstekt bacon. Dryss over hakkede valnøtter og revet parmesan etter ønske.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+