Slik gjør du
Mørdeig
Skjær kaldt smør i terninger og smuldre det med mel og salt. Samle deretter deigen med egget og eventuelt litt kaldt vann. Deigen skal ikke eltes for mye. La den hvile i kjøleskapet i minst en time.
Kjevle ut og kle en terteform med deigen. Stek den i ovnen i 10–15 minutter på 180 grader.
Fyll
Skrell sjalottløken og del den i båter. Stek i smør på svak til middels varme til de begynner å karamelliseres. Ta dem ut av pannen og sett dem til side.
Rens kantarellene og stek dem til de har sluppet litt av væsken. Smak til med salt og pepper.
Pisk eggene med fløte, skyen av soppen, gruyere og krydderurtene. Fordel løken og kantarellene på tertebunnen og hell over eggeblandingen.
Stek ved 180 grader i cirka 30–40 minutter.
Tips
Flere oppskrifter fra samme program:
Fra DR: