Pai med kantareller servert med grønn salat

Hjemmelaget terte er kosemat. Velg fyll etter smak.

Foto: DR

Kantarellterte

Terter kan varieres i det uendelige. Det er kun kreativiteten og innholdet i kjøleskapet som setter grenser. Her er en nydelig versjon med kantareller, ost og urter.

Slik gjør du

Mørdeig

Skjær kaldt smør i terninger og smuldre det med mel og salt. Samle deretter deigen med egget og eventuelt litt kaldt vann. Deigen skal ikke eltes for mye. La den hvile i kjøleskapet i minst en time.

Kjevle ut og kle en terteform med deigen. Stek den i ovnen i 10–15 minutter på 180 grader.

Fyll

Skrell sjalottløken og del den i båter. Stek i smør på svak til middels varme til de begynner å karamelliseres. Ta dem ut av pannen og sett dem til side.

Rens kantarellene og stek dem til de har sluppet litt av væsken. Smak til med salt og pepper.

Pisk eggene med fløte, skyen av soppen, gruyere og krydderurtene. Fordel løken og kantarellene på tertebunnen og hell over eggeblandingen.

Stek ved 180 grader i cirka 30–40 minutter.

Tips

Terte med kantareller og grønn salat

Server terten med en grønn salat.

Foto: Nanna Nørby Hansen / DR

Flere oppskrifter fra samme program:

Soppsuppe

Fra DR:

Carpaccio av steinsopp

Steinsopp crème brûlée

Sopp yakitori

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat: Fra skogen»/DR