Vegetarpasta med ostesaus

Enkel vegetarpasta toppet med rå løk og squash.

Foto: Trygve Skaug

Smidig vegetarpasta

– Denne pastaretten tar ikke lang tid og er veldig enkel å mekke, sier Trygve Skaug. I ostesausen er det både cottage cheese og parmesan.

Slik gjør du

Kok opp vann og ha i litt salt og matolje. Kok pastaen etter anvisning på pakka.

Ostesaus

Smelt smøret i en kjele. Ha i fløten og la det småkoke forsiktig i 4–5 minutter mens du rører jevnt.

Mos cottage cheese så den blir mest mulig jevn. Ha cottage cheese og parmesan i kjelen, og rør om til osten smelter (spar litt av parmesanen som du kan strø på til slutt).

Ha i timian og smak til med salt og pepper.

Servering

Ha pastaen i en skål. Vend sausen inn i pastaen og topp med resten av parmesanen, 2–3 rå løkringer og noen skiver squash. Til slutt har du på litt mer salt og pepper.

Tips

Trygve Skaug

Trygve Skaug, norsk låtskriver, musiker og poet, gjester «Holm» på NRK P1+.

Foto: Trygve Skaug

Kilde: Trygve Skaug i radioprogrammet «Holm» i P1+