Daniel Marroquin, taco

SALSA MED ØL: Festmat!

Foto: Nils Skumsvoll

Salsa med øl (Salsa borracha)

Gastronom og kokk Daniel Marroquin har vokst opp i Mexico, med taco på bordet til både hverdag og fest. Her en oppskrift på salsa som passer godt i sistnevnte kategori.

Slik gjør du

Kutt rødløken i fire, og stek den sammen med tomat, hvitløk og chilli i en panne - uten noen form for fett.

Vent til grønnsakene er godt stekt, ikke gyldne eller brune, men svidd, før du tar grønnsakene ut av panna.

Når du har tatt ut alt, legger du dem tilbake igjen, og blander inn et glass med din favorittøl.

La blandingen koke ned til du har redusert halvparten av vesken, og hell alt sammen over i en blender.

Kjør maskinen til du har en blanding med konsistens omtrent som en smoothie.

Smak til med salt og pepper, før du tilsetter en neve koriander like før servering.

Tips

Innholdet i en tortilla kan være hva som helst, gjerne med salsa på toppen.

Daniel Marroquins beste tips: Tenk enkelt, ikke bland inn for mange ingredienser som fyll.

Kylling, fisk, kjøtt eller bare grønnsaker. Alt er lov, så lenge man styrer unna krydderblandingen du kjøper på butikken, mener han.

Kilde: Daniel Marroquin