Risotto på perlespelt med lam og rødbeter

Lammefilet med perlespelt kokt som risotto, tynne skiver rødbeter, revet parmesan og ertespirer.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Risotto på perlespelt med lam og rødbeter

Perlespelt kokt på samme måte som du lager risotto. Kokk Lars Erik Vesterdal serverer perlespeltrisottoen med lammefilet og tynne skiver av rå rødbeter.

Slik gjør du

Vask perlespelten i kaldt vann i en sil. La det renne vann gjennom til vannet er klart.

Finkutt løk og hvitløk, fres det i litt olje i en kjele. Tilsett spelten, vann og en teskje salt. Kok dette til vannet er trukket inn i kornene, cirka 20 minutter. Rør inn smøret og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.

Brun lammefileten på begge sidene i en stekepanne med litt olje. Etterstek den i en forvarmet ovn på 180 grader i seks til sju minutter. Hvil fileten i fem minutter.

Ha speltperlene i bunnen av en dyp tallerken, og legg på skiver av lammefilet. Topp dette med tynne, rå skiver av rødbeter, masse persille og revet parmesan.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1