Ramen med ribbe

Ramen med nori og bonitoflak. Nori er friterte ark av tang. Bonito er en fisk i slekt med tunfisk.

Foto: Bjørnar Widerøe / NRK

Ramen med ribbe

Nudler er lett å ty til når man har dårlig tid og skal ha et måltid raskt. Men bare nudler er ikke sunn mat. Kokken Jonathan Romano viser hvor enkelt du kan gjøre nudler sunnere og med bedre smak. Han lager ramen med ribbe. Ramen er en suppe med basis i nudler og buljong.

Slik gjør du

Kraft

Kok opp oksehale/høns/kyllingskrog. Skum av og la det trekke i 4-5 timer. Kok ned kraften til en tredjedel og smak til med eddik, salt og pepper.

Ramen

Ha nudlene i en stor bolle, tilsett krydderne fra krydderposen og ha i kokende vann. La det hele trekke til nudlene er al dente.

Skjær ribben i skiver og del skivene i fine biter som får plass i en spiseskje.

Ha nudlene i en porsjonsskål. Legg i ribbebiter, grønnsaker og urter. Hell over den oppvarmede kraften. Pynt med sisubladene, og ha i sitronsaften til slutt.

Ha i noribladene rett før servering.

Tips

Tilsett gjerne chili om du ønsker mer futt i suppen.

Kilde: Jonathan Romano i TV-serien FBI på NRK1