Slik gjør du
Del potetene i lik størrelse, og kok dem møre. Avkjøl potetene på benken før sausen blandes inn.
Sennepssaus
Blande de ulike sennepstypene sammen. Spe med olivenoljen, og smak til med salt og sitronsaft.
Når potetene er kalde, kan saus og poteter blandes.
Tips
Oppskriftene er lagd til Forbrukerinspektørene-programmet Utgått, men like godt. Da kokk Karl Erik Pallesen lagde salaten, brukte han poteter som hadde blitt skrukkete. Noen måtte kastes, men resten kunne fint brukes. Sennepen hadde gått ut på dato halvannet år (!) i forveien.
– Slike varer er så konsentrerte, og blir ikke brutt ned, så det er ingen grunn til å kaste dem med én gang datoen har passert, sier han.
Potetsalat med tre typer sennep passer godt sammen med soyaspeket laks og brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus.
- LES OGSÅ: Slik kan du trygt spise gammel mat