NRK Meny
Potetsalat med tre typer sennep

Da kokk Karl Erik Pallesen lagde salaten, brukte han poteter som hadde blitt skrukkete. Neon måtte kastes, men resten kunne fint brukes. Sennepen hadde gått ut på dato halvannet år (!) i forveien. – Slike varer er så konsentrerte, og blir ikke brutt ned, så det er ingen grunn til å kaste dem med én gang datoen har passert, sier han.

Foto: Anders Fehn / NRK

Potetsalat med tre typer sennep

Potetsalaten som er nydelig til for eksempel fisk. Retten kan gjerne lages med råvarer som har gått ut på dato.

Slik gjør du

Del potetene i lik størrelse, og kok dem møre. Avkjøl potetene på benken før sausen blandes inn.

Sennepssaus

Blande de ulike sennepstypene sammen. Spe med olivenoljen, og smak til med salt og sitronsaft.

Når potetene er kalde, kan saus og poteter blandes.

Tips

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep.

Foto: Anders Fehn / NRK

Oppskriftene er lagd til Forbrukerinspektørene-programmet Utgått, men like godt. Da kokk Karl Erik Pallesen lagde salaten, brukte han poteter som hadde blitt skrukkete. Noen måtte kastes, men resten kunne fint brukes. Sennepen hadde gått ut på dato halvannet år (!) i forveien.

– Slike varer er så konsentrerte, og blir ikke brutt ned, så det er ingen grunn til å kaste dem med én gang datoen har passert, sier han.

Potetsalat med tre typer sennep passer godt sammen med soyaspeket laks og brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus.

Kilde: Karl Erik Pallesen i FBI-programmet «Utgått, men like godt»