Brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus

Da kokk Karl Erik Pallesen lagde salaten, brukte han både blomkål og brokkoli som hadde passert best før-datoen på pakka. Chèvre-osten hadde gått ut på dato tre uker før den blei brukt i dressingen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus

Superenkel og smakfull smårett eller tilbehør med dressing av skarp ost. Retten kan gjerne lages med råvarer som har gått ut på dato.

Slik gjør du

Kutt blomkål og brokkoli i små buketter

Kok dem i godt saltet vann i cirka ett minutt. Avkjøl kjapt, gjerne i iskaldt vann.

Kjør ost og surmelk i en blender slik at det blir en jevn masse, og bland med grønnsakene. Smak til med salt og pepper.

Tips

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep.

Foto: Anders Fehn / NRK

Oppskriftene er lagd til Forbrukerinspektørene-programmet Utgått, men like godt. Da kokk Karl Erik Pallesen lagde salaten, brukte han både blomkål og brokkoli som hadde passert best før-datoen på pakka. Chèvre-osten hadde gått ut på dato tre uker før den blei brukt i dressingen.

Brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus passer godt sammen med soyaspeket laks og potetsalat med tre typer sennep.

Kilde: Karl Erik Pallesen i FBI-programmet «Utgått, men like godt»