Posjert egg med ramsløk

Ramsløk gir en ekstra smak til egg, bacon og brødterninger.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Posjerte egg med ramsløk

Blant vårens første vekster som vi kan spise er ramsløk. De grønne bladene med smak av hvitløk kan brukes til mye. Tareq Taylor serverer dem med posjerte egg, en krem av spinat, sprøtt bacon og brødkrutonger.

Slik gjør du

Skjær baconskivene i små biter og stek dem til de blir sprø. Del brødskivene i små biter og stek dem sprø i smør. Bland brød og bacon i en liten skål og sett til side.

Varm opp en gryte med 1 ss rapsolje og legg i vasket spinat. Ta gryten av varmen og tilsett eddik og salt etter smak. Kjør med en stavmikser til en jevn krem.

Varm opp saltet vann i en stor gryte til det koker. Knekk eggene, ett om gangen, i en liten skål og hell det knekte egget i det kokvarme vannet. La eggene ligge i vannet i ca. 4 minutter eller til hviten er fast og plommen fortsatt rennende.

Stek ramsløken i en varm stekepanne i litt rapsolje og ha på litt flaksalt.

Server eggene på litt av spinatkremen med sprøtt bacon og brød. Pynt med stekt ramsløk.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT