Trädgårdstider SVT

Pizza med tomatsaus, mozzarella, kapers, oliven og salami.

Foto: Eva Robild / SVT AB

Pizza med tomatsaus og mozzarella

Gjør pizzadeigen ferdig en dag i forveien, for den trenger minst 24 timer på kjøl for å heve. Deigen er like bra etter tre døgn. La gjestene være med å velge hva de vil ha på! I Tareq Taylors oppskrift på pizza får du også med en rask tomatsaus og flere forslag til fyll.

Slik gjør du

Pizzadeig

Bland sammen vann og gjær til gjæren er helt oppløst. Bland inn hvetemel og kjør den på lav hastighet i cirka 4 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen et par minutter til.

Form deigen til 12 boller og legg dem på oljet plate eller brett som får plass i kjøleskapet. Gni inn bollene med olje og dekk til med plastfilm. La deigen heve i kjøleskapet 1-3 dager.

Kjevle ut deigen på et godt melet bord. Stek bunnene i en veldig varm ovn eller vedovn.

Rask tomatsaus

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen med stavmikser til en jevn saus. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og eddik.

Pizza

Smør 2-3 spiseskjeer tomatsaus jevnt utover på pizzabunnen. Dryss over cirka 1 dl revet mozzarella. Topp med valgfritt fyll.

Stek i varm ovn eller vedovn til kantene er gylne og osten har smeltet. Hvis ovnen er skikkelig varm tar det bare 2-3 minutter per pizza.

Tips

Hvis du vil lage en hvit pizza, uten tomatsaus, kan du smøre på mascarpone i stedet.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT