Slik gjør du
Pizzadeig
Bland sammen vann og gjær til gjæren er helt oppløst. Bland inn hvetemel og kjør den på lav hastighet i cirka 4 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen et par minutter til.
Form deigen til 12 boller og legg dem på oljet plate eller brett som får plass i kjøleskapet. Gni inn bollene med olje og dekk til med plastfilm. La deigen heve i kjøleskapet 1-3 dager.
Kjevle ut deigen på et godt melet bord. Stek bunnene i en veldig varm ovn eller vedovn.
Rask tomatsaus
Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen med stavmikser til en jevn saus. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og eddik.
Pizza
Smør 2-3 spiseskjeer tomatsaus jevnt utover på pizzabunnen. Dryss over cirka 1 dl revet mozzarella. Topp med valgfritt fyll.
Stek i varm ovn eller vedovn til kantene er gylne og osten har smeltet. Hvis ovnen er skikkelig varm tar det bare 2-3 minutter per pizza.
Tips
Hvis du vil lage en hvit pizza, uten tomatsaus, kan du smøre på mascarpone i stedet.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT