Slik gjør du
Visp eggehvitene til fast skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen. Visp til en fast marengs.
Sikt melisen sammen med mandelmelet. Tilsett dette i marengsen med hjelp av slikkepott eller sleiv. Tilsett konditorfarge om du vil ha farge på røren. Rør til det ligner smeltet lava.
Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små kaker på bakeplate med silikonmatte eller bakepapir. La platen stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før du setter kakene i ovnen. Da er det mindre risiko for at de sprekker.
Stek kakene i nedre del av ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter. De skal være myke i midten. La kakene avkjøles og ta dem av platen før de er helt kalde.
Legg kakene sammen to og to med smørkrem mellom.
Smørkrem
Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til det er lyst og luftig. Visp inn eggeplommene, en om gangen. Tilsett litt sitronsaft og sitronskall. Visp sammen og ha kremen i en sprøytepose.
Tips
Tareqs afternoon tea inneholder også snitter og scones.
- Oppskrift: Engelske snitter
- Oppskrift: Scones