Pepperbiff i fyldig konjakksaus

Alt i en panne. Dette får du til på hytta også.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Pepperbiff i fyldig konjakksaus

Biff av okse, svin eller vilt kan brukes i denne festmiddagen fra Lise Finckenhagen. Konjakken kan flamberes. Da forsvinner alkoholen og du sitter igjen med aromaen. Husk å holde pannen fra deg, og ikke under avtrekksvifte.

Slik gjør du

Krydre biffene med salt og godt med grovmalt sort pepper.

Skjær løk og purre i skiver.

Del mandelpotetene i to på langs eller i kløfter. Stek potetene gyllenbrune og møre. Dryss over salt og litt pepper. Ta potetene ut av pannen og legg dem til side et lunt sted.

Stek løken bløt og gyllen i smør (dryss over en klype sukker), legg i purren underveis og krydre med salt og litt pepper. Legg løken til side så lenge.

Varm opp pannen igjen, tilsett smør og litt olje om nødvendig og stek biffene. Stek ca. 3-4 minutter på hver side. La biffene hvile på en tallerken mens du fikser sausen. Hell alt fett fra pannen over biffene.

Hell konjakken i pannen og flambér. (Synes du flambering er skummelt så dropper du det og lar den bare koke litt inn.) Tilsett fløten når flammen har lagt seg. Kok sausen til den tykner og rør inn ripsgelé. Tilsett kjøttsaften (fra biffene) som har samlet seg på tallerkenen og smak sausen til med salt og pepper.

Bland inn persille og legg biffene, løken og potetene i sausen. Serveres gjerne med en grønn salat.

Tips

  • Ønsker du ikke å bruke konjakk så dropper du det. Eller erstatter den med en klunk rødvin.
  • Sopp smaker også godt i denne retten.
  • Potetene kan gjerne kokes litt på forhånd, da stekes de raskere og suger ikke til seg så mye fett.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen