Pasta med poteter og guanciale

Den ultimate kosematen når du er sammen med venner og familie.

Foto: ITV

Pasta med guanciale, poteter og tomater

Guanciale er svinekjaker som er gnidd inn med salt, svart pepper, sukker og timian og deretter speket i tre måneder. Det er en delikatesse fra Umbria og Lazio i Midt-Italia og blir mye brukt i klassisk italiensk pasta. Det kan erstattes med røkt pancetta eller bacon.

Slik gjør du

Varm oljen på middels varme i en stor kasserolle. Ha oppi løk og guanciale (pancetta, bacon) og stek det i 5 minutter. Rør litt av og til. Tilsett gulrot og poteter og stek i 2 minutter til.

Tilsett grønnsakkraften og kok opp. Reduser varmen og la det surre i cirka 25 minutter uten lokk. Ha oppi tomatene og smak til med salt og pepper. Tilsett så pastaskjellene og la det koke på svak varme til pastaen er ferdigkokt, al dente. Rør av og til. Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn parmesanen. Server med en gang.

Kilde: Gino D'Acampo fra TV-programmet «Ginos italienske fristelser»/ITV