Pakke med søtpotet og kastanjer

Kastanjer og gule søtpoteter pakket i filodeig.

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Pakke med søtpotet og kastanjer

Poteter og kastanjer pakkes i filodeig, bakes i ovnen og serveres som tilbehør til middagen.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger på cirka 2 centimeter. Grovhakk løk, mynte og persille. Finhakk hvitløk. Knekk eller skjær av skallet fra kastanjene, og skjær innmaten i fire.

Fordel søtpotetterningene utover stekebrettet. Ha over 2 spiseskjeer olje, salt og pepper, vend sammen og stek i 20 minutter.

Mens søtpotetene steker har du 1 spiseskje olje på medium varme i en stekepanne, og steker løk og hvitløk til det blir gyllent. Ha over i en bolle, rør inn hakket mynte, persille og kastanjer. Ha søtpotetene i når de er ferdig stekte.

Finn fram en stor ildfast form – helst rektangulær – med sider på 10–30 cm. Bruk to ark med bakepapir, slik at det dekker opp kantene. Du skal dekke cirka det samme området med filodeigark – men de skal stikke lenger opp langs kantene, slik at de kan brettes over fyllet til slutt. Du trenger minst to lag med filodeig, helst tre. Pensle olje mellom arkene slik at de holder fasongen. Ha søtpotetblandingen over, brett filodeigen sammen, husk på olje slik at det fester seg, og pensle olje øverst på pakken også.

Sett i ovnen og stek i 30 minutter. Før servering løfter du bakepapirarkene over på en skjærefjøl, og deler pakken i seks biter. Smaker best rykende varm.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen