Laster innhold, vennligst vent..

Staselige smørbrød til nasjonaldagen

17. mai-menyen kan være mer enn pølser og is. Her finner du oppskriftene du trenger for å lage smørbrødfatet som imponerer.

Italiensk salat

Smørbrød med hjemmelagd, italiensk salat. Oppskriften kommer fra TV-serien Munter mat og Danmark – et land som er kjent for sine høye, flotte smørbrød.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Sjøl om nasjonaldagen for mange er full av pølser og is, er det ingenting i veien for å starte dagen litt ekstra flott, eller servere forseggjorte smørbrød etter at barnetog og potetløp er unnagjort.

Det aller beste med å lage smørbrødene sjøl, er at du kan ha på så mye pålegg og pynt du vil, enten det er smakfulle, majonesbaserte salater, karbonader eller laks og egg.

Italiensk salat

Øverst i saken er bildet av den italienske salaten til brødrene Adam og James Price i den danske TV-serien Munter mat. I en av sesongene ser de nærmere på nettopp smørbrød.

Ikke så rart – danskene er kjent for sine smørbrød, som gjerne serveres i flere etasjer, og med så mye tilbehør at et vanlig spisebord raskt kan bli fullt. Deres oppskrift på hjemmelagd, italiensk salat er dessuten langt unna den du finner i kjøledisken i butikken.

Karbonader med løk

Karbonader med løk
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

«Ostekake» med laks, kremost, dill og pepperrot

«Ostekake» med gravet laks, kremost, dill og pepperrot
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Superenkel andepostei

Anderilette
Foto: Lise Finckenhagen

Wienersalat

Wienersalat
Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Gravlaks med sennepssaus

Gravlaks
Foto: DR

Egg i form med spinat og kald erterøre

Egg i form med spinat og erterøre
Foto: TV4

Russisk salat

Russisk salat
Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Smørbrød med egg, gravet fisk og dressing

Gravet mort med nobisdressing
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Smørbrød med omelett og traktkantareller

Frokostsmørbrød med eggerøre og omelett med traktkantareller
Foto: P3 / NRK