Karbonader med løk

Lise Finckenhagen har bakt en skive løk inn i karbonaden. Du steker først med løksiden ned. Husk at løken skal bli myk.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Karbonader med løk

Karbonader serveres gjerne på en god brødblings med salat, agurk, og tomat. På toppen kan det være speilegg eller stekt løk og sylteagurk.

Slik gjør du

Kna karbonadedeigen raskt sammen med resten av ingrediensene. Del deigen i 6-8 boller og klapp dem flate.

Stek dem ved middels høy varme på begge sider, ca. 3 minutter på hver side.

Bløt løk

Rens og skjær løken i kløfter og purren i grove skiver.
Smelt smøret i en stor stekepanne og fres løken. Dryss over sukkeret og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt. Tilsett purren underveis i stekingen. Smak løkblandingen til med salt og pepper.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på lørdag