Sei med urtesmør Sei er mager fisk og rimeligere enn mange andre fiskesorter. Den har litt mer smak enn for eksempel torsk, men passer godt sammen med et urtesmør som har mye smak. Her snakker vi et nydelig middagsmåltid på under halvtimen.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Kyllingboller i soppsaus Her er en kjempegod kyllingrett som passer godt for både store og små. Er det noen i familien som ikke er glade i sopp, sløyfer du soppen, og vips så har du laget en enkel fløtesaus istedenfor.
Sprø, panert seifilet med kokosris og mangosalat Stekt sei er tradisjonsmat. I denne oppskriften løftes fiskemiddagen noen hakk ved å servere den med kokosris og en fruktig mangosalat. Det kan fort hende at den tradisjonelle seibiffen blir byttet ut til fordel for denne oppskriften fremover.
Chicken piccata fra TV-serien «The Bear» Chicken piccata får virkelig skinne i den svarte kokkekomedien «The Bear». Dette er stekt kylling servert i sitronsmørsaus med kapers. Enkel å lage og enda enklere å like.
Kyllinggryte med asiatiske smaker Denne kyllinggryten passer godt enten det er en travel hverdag eller du vil lage noe godt i løpet av helgen. Red curry paste (rød karripasta) er med på å tilføre denne retten asiatiske smaker. Prøv deg gjerne frem til riktig mengde.
Ovnsbakte grønnsaker med fetakrem og glaserte valnøtter Tryll fram en deilig forrett av norske rotgrønnsaker. Du kan også servere retten som tilbehør til lam eller fisk. De ovnsbakte grønnsakene får følge av en litt syrlig fetakrem og honningglaserte valnøtter.
Fløyelsgrøt med havre Fløyelsgrøt vekker gode barndomsminner hos mange. Her er hvetemel byttet ut med havremel. Det gjør grøten sunnere og den metter lengre.
Polarbrød med havre Myke og luftige polarbrød med havre lager du enkelt selv. De metter godt og er perfekte til frokost og i matpakken.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen