Å bake eltefritt krever minimalt med innsats. Bruk noen få minutter kvelden i forveien på å røre sammen ingrediensene til brødet, og la deigen heve på benken til neste dag. Den lange hevetiden setter ekstra god smak på brødet.
Er du glad i hummus er denne bønnedippen midt i blinken. Dippen lages på få minutter, og passer godt både til grillmat, ferske oppkutta grønnsaker eller ristet brød.
Mange småretter på bordet. Vi deler, smaker, ler og lever. Samle de du er glad til herlig sommertapas. Dette er bare et forslag, lag gjerne din egen delemeny.
Spekefat er kjapp, god og lekker mat på varme sommerdager. Dette spekefatet passer godt til koldtbordet, som smårett, forrett eller enkel middagsrett. Midt i blinken om du ikke vil bruke mye tid på å stå over grytene.
Disse saftige spydene er enkle å lage, og trenger kun noen minutter på en varm grill eller i stekeovn. Server dem som en del av en sommerlig tapas, eller som et eget måltid med en frisk mangosalat som tilbehør.
«Verdens beste» er tradisjonsrik kake. Den blir også kalt Kvæfjordkaken, og ble kåret til Norges nasjonalkake i «Nitimen» for over 20 år siden. Klassisk på kakebord i bursdager, konfirmasjoner, bryllup og fest.
Sei er mager fisk og rimeligere enn mange andre fiskesorter. Den har litt mer smak enn for eksempel torsk, men passer godt sammen med et urtesmør som har mye smak. Her snakker vi et nydelig middagsmåltid på under halvtimen.
Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Her er en kjempegod kyllingrett som passer godt for både store og små. Er det noen i familien som ikke er glade i sopp, sløyfer du soppen, og vips så har du laget en enkel fløtesaus istedenfor.