Stekt sei med gulrøtter, potetmos og urtesmør

Server stekt sei med potetmos, kokte gulrøtter og urtesmør.

Foto: Rolf-Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Sei med urtesmør

Sei er mager fisk og rimeligere enn mange andre fiskesorter. Den har litt mer smak enn for eksempel torsk, men passer godt sammen med et urtesmør som har mye smak. Her snakker vi et nydelig middagsmåltid på under halvtimen.

Slik gjør du

Begynn med å koke potetene til potetmosen. Mens de koker tilbereder du resten.

Skrell og kok gulrøttene, slik at du har det klart.

Potetmos

Skrell og kok poteter. Dersom potetene har et tynt skall kan du beholde det på for et mer rustikt preg. Kok til de er møre.

Hell av kokevannet og la potetene dampe noen sekunder over varmen.

Ha i smør og en skvett melk, og bruk en rotmoser til å mose potetene. Når potetene er tilstrekkelig most, rører du potetmosen luftig med en sleiv.

Tilsett mer melk til du oppnår en passe tykk konsistens, og smak til med salt og pepper.

Urtesmør

Smelt smøret i en liten kjele.

Fjern frøene fra chilien, skrell hvitløkfeddet og skrap skallet av ingefæren. Finhakk chilien og hvitløken og riv ingefæren fint på et råkostjern. Ha alt i det smeltede smøret, og dra kjelen bort fra varmen.

Finhakk gressløken og persillen og del sitronen i to. Ha urtene og saften fra sitronen i smøret og la smøret avkjøle seg frem til servering.

Like før servering har du soyasausen i urtesmøret og blander godt.

Stekt seifilet

Skjær seien opp i passe store serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Vend fisken i melet og stek fiskestykkene i litt smør i en varm panne, to-tre minutter på hver side er tilstrekkelig.


Dra pannen bort fra varmen mens du lager ferdig potetmosen.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»