Kyllingboller med soppsaus og pasta

Server kyllingboller med pasta og en enkel salat ved siden av.

Foto: Rolf-Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Kyllingboller i soppsaus

Her er en kjempegod kyllingrett som passer godt for både store og små. Er det noen i familien som ikke er glade i sopp, sløyfer du soppen, og vips så har du laget en enkel fløtesaus istedenfor.

Slik gjør du

Skjær skorpen av brødet og ha brødskivene over i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en finsmulet blanding.

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle.

Skrell og finhakk hvitløkfeddet.

Tilsett brødrasp, oregano, paprika, hvitløk, revet parmesan, salt og egg i bollen sammen med kjøttdeigen. Kna kjøttfarsen sammen for hånd, eller bruk en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade. Sett farsen kjølig i 20-30 minutter.

Mens farsen står i kjøleskapet, kan du gå i gang med å lage soppsausen.

Børst soppen og skjær den opp i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløkfeddet.

Stek soppen først i en tørr stekepanne eller gryte, til den har væsket seg ferdig og pannen blitt tørr igjen. Ha i oljen, smøret, løken og hvitløken, og surr videre til løken er blank og myk. Pass på at ikke hvitløken blir brent.

Bland så inn hvetemelet og tilsett melken, kyllingbuljongen, fløten, tørket timian og paprikakrydderet. Kok opp og la småkoke på lav varme. Blir det mange store soppbiter kan du bruke stavmikseren til å jevne sausen litt. Smak til med salt og pepper.

Sett stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme, og gå i gang med å steke kyllingbollene idet du har satt sausen på kok.

Form kjøttfarsen til 25-30 små kyllingboller. Trill dem enten utover, eller ha litt olje i den ene håndflaten og en skje i den andre, og form dem til runde boller. Stek kjøttbollene i flere omganger i litt olje i en varm stekepanne. Legg dem over i en ildfast form når de har fått en fin stekeskorpe. De behøver ikke å være gjennomstekte, siden de skal trekke i sausen etterpå.

Hell soppsausen over de stekte kjøttbollene, og sett den ildfaste formen midt i ovnen. La kjøttbollene få trekke i sausen i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du pasta og gjør klar en enkel salat.

Tips

Kyllingbollene passer også godt sammen med potetmos.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»