NRK Meny
Asparges parmeggiano
Foto: Versal forlag

Asparges og vårløk

Oppskriften er fra Craig Whitsons bok «Grillkongen Craig».

Slik gjør du

Forberedelser

Skrell ytre skallet av aspargesen på de nederste 10 cm (bruk potetskreller).

Fjern skjegget på vårløkene.

Del sitronene i to.

Riv parmesanost i skiver med potetskreller.

Ved grillen

Grilltid: 6-8 minutter
Grillmetode: Delt
Temperatur: Middels høy

Ha asparges og vårløk i en form, hell over olje og sitronsaft og godt med kvernet pepper.

Legg asparges og vårløk over varmekilden og grill dem på grillen på begge sider til de har fått en fin farge.

Flytt grønnsakene til den kjølige delen av grillen. Legg på lokket, og la dem grille videre i noen minutter til (vanligvis ikke mer enn 3—4 minutter).

Legg grønnsakene på et fat.

Klem mer sitronsaft over og ha på litt havsalt.

Topp med parmesanost-skivene. Bruk helst ekte Parmigiano-Reggiano.

Tips

Du kan bruke lime istedenfor sitron hvis du vil.
Servering

  • Server asparges og vårløk som en forrett eller som en del av en grill-buffet.
  • Også godt ved siden av fisk, kjøtt, fjærkre og vilt.

Kilde: Craig Whitson