Slik gjør du
Skjær kjøttet i grove biter, cirka 5 x 5 centimeter. Rens og grovhakk løken. Skrell og skjær gulrøttene i jevne biter. Finhakk eller riv hvitløken.
Varm en tykkbunnet gryte og tilsett en god klunk olje. Krydre kjøttet med salt og godt med kvernet sort pepper. Brun kjøttet på alle sider. Løft kjøttet ut av gryta så lenge.
Ha løken over i gryta (tilsett litt mer olje om nødvendig) og la det frese til løken blir blank og litt myk. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre under omrøring i et par minutter. Ha i gulrøtter, stjerneanis og tomatpuré. Rør alt godt sammen og tilsett sukker, soyasaus og kraft. Kok opp, legg på lokk og la det hele få kose seg stille og rolig i cirka 3 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Rør i gryta noen ganger underveis. Ta av lokket den siste halvtimen slik at sausen tykner noe.
Dryss over hakkede urter ved servering. Oksegryten serveres med knuste poteter, potetstappe eller kokt ris ved siden av.