Jeg vet ikke om det bare er psykologisk, men jeg synes i hvert fall at potetene er bedre jo mindre de er – som om smaken er konsentrert.
Jeg lager en veldig enkel nypotetsalat, jeg tilsetter bare
Enkelt: Andreas Viestads potetsalat er ikke vanskelig å lage, så lenge du har de riktige ingrediensene på gården
urter, sitron og en skikkelig god olivenolje. Det viktigste her er å blande alle ingrediensene mens potetene fortsatt er varme – varmen frigjør smak fra urter og sitron.
Blomkarse har en deilig, krydret smak. Hvis du ikke har tilgang på blomkarse (sjekk naboens bed også), kan du bruke ringblomst, eller nyperoseblader.
1 kg små nypoteter
diverse friske urter, rosmarin, salvie, kjørvel, finhakket
saften av 1/2 sitron
2 ts sitronskall, finhakket
1 dl god olivenolje
evt. litt salt
en håndfull blomkarse
Kok potetene i 10-15 minutter, til de er myke inni. Ha dem i en bolle og bland inn alle ingrediensene unntatt salt og blomkarse. La stå og godgjøre seg 15 minutter eller mer før du serverer. Like før du skal servere, ha over salt og blomster.