Laksecarpaccio

Laksen legges fint ut på et fat og får stå et kvarter med bare salt og sitron før du har eplesalaten over.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Laksecarpaccio

– Enkelt, friskt og kjempegodt, sier Tareq Taylor. Han lager carpaccio av laks med en salat av epler, selleri og fennikel.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær laksen i fine skiver, ca. 3 mm tykke, og legg skivene ved siden av hverandre på et fat. Prøv å legge dem i et fint mønster.

Strø litt salt over laksen og press 2 ss sitronsaft over. La laksen stå med dette i ca. 15 minutter før servering.

Skjær opp epler, stangselleri og fennikel i små terninger og bland sammen med 2-3 ss sitronsaft. Legg epleblandingen på lakseskivene og ha litt rogn, nymalt pepper, olivenolje og blomkarse på toppen. Serveres med det samme.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT