Ingredienser til carpaccio av laks. Med fennikel, sitron, eple, salt, pepper og olivenolje.

Laks skjæres i tynne skiver og fennikel, stangselleri og eple i terninger.

Foto: Matilda Sandberg / SVT

Carpaccio av laks

– Enkelt, friskt og kjempegodt, sier Tareq Taylor. Han lager carpaccio av laks med en salat av epler, selleri og fennikel.

Slik gjør du

Skjær laksen i fine skiver, ca. 3 mm tykke, og legg skivene ved siden av hverandre på et fat. Prøv å legge dem i et fint mønster.

Strø litt salt over laksen og press 2 ss sitronsaft over. La laksen stå med dette i ca. 15 minutter før servering.

Skjær opp epler, stangselleri og fennikel i små terninger og bland sammen med 2-3 ss sitronsaft. Legg epleblandingen på lakseskivene og ha litt rogn, nymalt pepper, olivenolje og blomkarse på toppen. Serveres med det samme.

Tips

Laksecarpaccio

Ferdig rett av laksecarpaccio pyntet med blomkarse.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT