Laster innhold, vennligst vent..
Mettende fiskekrisp

Fiskekrisp er en sunn rett som er lett og rask å lage. Den er også barnevennlig. Bruk panert fisk du kjøper i butikken.

Foto: Jens Blom / NRK

Mettende fiskekrisp

Panerte fiskeretter, for eksempel fiskepinner, crispies, sprøbakte fiskefileter eller sprøpanerte torskefileter kan lett inngå i en sunn og rask hverdagsmiddag.

Slik gjør du

Tilbered fisken i stekeovnen på rist, slik det står på pakningen (som regel på 225 °C i 20-25 minutter). Mens fisken stekes lager du bønnene.
Varm opp rapsoljen på middels varme. Ha i den hakkede løken og hvitløken. La løken surre til den blir blank. Ha bønnene og la gryten småkoke på svak varme i 10-15 minutter. På slutten av koketiden har du i matfløten. Smak til med salt og pepper.

Lag en salat av grønne salatblader som du river opp i passe størrelser og vend inn paprika, gulrot og ananas. Ha litt av ananassaften i salaten som en dressing.
Server fiskekrispen med bønnegryte og frisk salat.


Ekstravagante tips:

Ha i ¼ ts chilipulver eller ½ fersk, finhakket chili sammen med bønnene.
Ha i 1 ss finhakket koriander eller basilikum sammen med fløten.
Bland i 3 ss grovhakkede valnøtter i salaten.

Tips

Panert fisk suger lett til seg fett i stekepannen, derfor er det bedre å tilberede disse på rist i stekeovnen. Når man spiser en panert fisk, består paneringen i første rekke av hvetemel. Det betyr at du ikke trenger så mye poteter, ris eller pasta – faktisk smaker chilibønner veldig godt til.

Leter du etter flere sunne hverdagsoppskrifter fra NRK Puls? Sunn mat fra Puls

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh