Krydret rød linsegryte

Rød linsegryte med tomater, chili og koriander.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Krydret rød linsegryte

Indisk krydder setter spennende smak på Lise Finckenhagens linsegryte.

Slik gjør du

Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.

Skrell gulrøttene og skjær dem i jevne biter. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finsnitt eller finhakk hvitløken.

Bruk en tykkbunnet gryte og fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir myk og gyllen. Tilsett gurkemeie, kanel, garam masala, spisskummen, koriander, ingefær og chili. La det hele frese et lite minutt under omrøring.

Ha i linser, gulrøtter, kokosmelk og vann. Kok opp og la det hele småkoke videre til linsene er helt møre (cirka 45 minutter), gjerne med lokket halvveis på. Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom.

Tilsett litt vann underveis hvis stuingen virker for tykk. Ha i tomatene mot slutten av koketiden.

Smak til med noen gode dråper limesaft og salt. Dryss over hakket koriander og server.

Tips

I tillegg til eller istedenfor gulrot kan du bruke andre grønnsaker som søtpotet, potet, blomkål og spinat.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+