Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner

Pekannøtter, valnøtter og rosiner er alt det gode inni gjærbaksten.

Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner

Dugnaden blir en sosial møteplass når det serveres noe godt i pausen. Men denne kringlen duger like godt til helgekosen. Prøv oppskriften på dugnadstang – kringle av gjærdeig – fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Varm melken til ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, egg og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse.

Hakk nøttene og bland alle ingrediensen til fyllet sammen.

Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.
Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør fyllet jevnt utover leiven og rull den stramt sammen som en rullekake.
Legg rullen på en bakepapirkledd langpanne. Klipp rullen nesten igjennom i 2 cm tykke skiver. Legg skivene annen hver vei. Dekk til med plastfolie og etterhev stangen i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg, dryss over nøtter og perlesukker. Stek stangen ved 200 °C (varmluft), midt i ovnen, i 20 - 25 minutter.

Tips

Ønsker du en ekstra topping kan jeg anbefale følgende: Rør sammen 200 g myk kremost med 1 1/2 dl melis, revet skall av 2 lime og saften av 1. Fordel toppingen i striper over den avkjølte dugnadstangen.

Kilde: Lise Finckenhagen