Laster innhold, vennligst vent..

Årets beste julepølse er den samme som i fjor

Hvert år får Hans Petter Jacobsen med seg et testpanel for å kåre den beste julepølsa. I år, som i fjor, har de kåret julepølsa fra Nordfjord kjøtt som den beste.

Pølser til julepølsetest

Pølsene ble nummerert før testpanelet fikk smake.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

– Vinneren er en av de pølsene som hadde mest kjøttinnhold. Det er en veldig bra pølse, og produsenten har truffet i kryddersmak til vanlige ganer, sier testleder Bjørn Tore Teigen.

Jula består jo av tradisjoner, og i radioprogrammet «Jacobsen» ble det arrangert julepølsetest for 14. år på rad. Pølsene ble vurdert etter utseende, smak og konsistens. Pølsene som testes skal være mulig å få kjøpt i helt vanlige butikker over hele Norge. Åtte pølser var med i testen.

Testpanelet bak julepølsetesten i Jacobsen på NRK P1+

Testpanelet i 2015. Fra venstre: Hans Petter Jacobsen, Bjørn Tore Teigen, Karin Johanne Wetlesen, Gunvor Hals, Rune Alstedt og Åsulv Edland.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kampen om førsteplassen var hard. Hans Petter Jacobsens dobbeltstemme måtte til for å kåre vinneren. I testpanelet hadde han med seg pølseentusiastene Åsulv Edland, Rune Alstedt, Gunvor Hals og Karin Johanne Wetlesen.

Bjørn Tore Teigen

Bjørn Tore Teigen ledet julepølsetesten.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

– At Nordfjord kjøtt vant overrasker ikke. De vant NM i kjøttprodukter med både urøkt og røkt pinnekjøtt, så de lager veldig bra produkter. Det er flinke folk som lager gode pølser, sier diplompølsemakermester Bjørn Tore Teigen.

Private label

Pølser fra Skjeggerød ble savnet i testen. Det kunne Bjørn Tore Teigen forklare med at butikkene har egne etiketter, det som kalles private label. Men to av pølsene i testen er faktisk laget hos Skjeggerød.