Julepølse

Denne pølsen er helt ufattelig god, bare prøv, sier Bodil Nordjore. Her får du hennes oppskrift på pølser til jul fra TV-serien Matlyst.

Slik gjør du

Bland svinekjøttet sammen med salt i en kjøkkenmaskin. Elt dette til kjøtmassen er "seig", da binder kjøttet salt, slik at ikke pølsene slipper væske når de er ferdige.

Bland i storfekjøttet (kjøp ferdig kjøttdeig). Spe med melk og fløte til det blir en fin farselignende masse. Smak deg til med krydder. Her er hemmeligheten muskat og kardemomme. Tenk at det kan smake jul av en pølse du!

Bruk gjerne svinetarm til disse pølsene. Den er lett å arbeide med. Lag pølsene i ringer, det er jul!

Pølsene skal trekke i omlag 20 min. Om du vil ha stekesmak på pølsene, kan du legge dem litt i en stekepanne etter du har trekt dem. Knall!

Kilde: Bodil Nordjore i TV-serien Matlyst

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)