skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Fenalår til juletapas

En delikat rett til juletapas, eller bare når du vil unne deg noe godt.

Publisert 11.12.2003 14:25.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Dette trenger du:

15 skiver fenalår
1 gulbet
200 gram frisk spinat
100 gram kantarell
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Foto: OFK
Skjær skiver av fenalåret. Vask gulbeten, og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl, og rens av skallet. Skjær i fine skiver.

Vask og rens spinaten og kantarellene. Brun smør i panna, tilsett kantarellen og stek den lett, før du har i spinat, og la den surre i omlag ett til to minutter.

Anrett skiver av fenalår, gulbeten, spinaten og kantarellene på tallerken.

Server den som en av flere tapasretter.

(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM TAPAS
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEPÅLEGG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no