skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Såsisser

Har du såssiser igjen etter julemiddagen, kan du friste med hjemmelaget tapas.

Publisert 10.12.2003 13:30.
Foto: OFK

Dette trenger du:

(6 porsjoner)20 såssiser
8 stk. cherrytomat
8 stk. frisk grønn asparges
4 ss god olivenolje
1 ss sherryeddik
1 ts nykvernet pepper
1 ts godt salt

Slik gjør du:

Legg cherrytomatene i ildfast form, og drypp litt olivenolje over. Strø på salt og pepper.

Bak de i ovnen ved 225 grader til de er møre, og skinnet sprekker litt.

Skrell aspargesen, og kok dem i 3 til 4 minutter i lettsaltet vann.

Avkjøl litt før du vender dem i god olivenolje og litt sherryeddik. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Stek såsissene i panna til de er gyldne og gjennomvarme, anrett på fat/tallerken med marinert asparges og lune bakte tomater.

Server godt brød ved siden av.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no