Har du såssiser igjen etter julemiddagen, kan du friste med hjemmelaget tapas.
|
Foto: OFK |
Dette trenger du:
(6 porsjoner)20 såssiser
8 stk. cherrytomat
8 stk. frisk grønn asparges
4 ss god olivenolje
1 ss sherryeddik
1 ts nykvernet pepper
1 ts godt salt
Slik gjør du:
Legg cherrytomatene i ildfast form, og drypp litt olivenolje over. Strø på salt og pepper.
Bak de i ovnen ved 225 grader til de er møre, og skinnet sprekker litt.
Skrell aspargesen, og kok dem i 3 til 4 minutter i lettsaltet vann.
Avkjøl litt før du vender dem i god olivenolje og litt sherryeddik. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Stek såsissene i panna til de er gyldne og gjennomvarme, anrett på fat/tallerken med marinert asparges og lune bakte tomater.
Server godt brød ved siden av.