skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Bruchetta med lam

Vi feirer muslimenes jul med tapas og lammerull. Du kan også spise denne enkle og delikate retten til forrett!

Publisert 26.11.2003 13:00.
Foto: OFK

Juletapas:

(6 porsjoner)

18 skiver baguett
2 båter hvitløk
4 ss olivenolje

Lammerull:

6 skiver lammerull, skåret litt tykt
6 bakte cherrytomater, røde eller gule
1 bakt rød paprika, flådd for skinn

Sylte:

6 skiver julesylte
1 kokt og skrellt rødbete, fersk
1 kokt og skrellt gulbet, fersk
1/2 pt. frisk brønnkarse

Okserull:

6 skiver okserull
2 skiver grillet/bakt grønn squash
1/2 pt. frisk kjørvel

Slik gjør du:

Del hvitløken i to, og gni inn stekepannen med disse. Ha olje i panna, og stek baguettskivene til de er sprø og gyldne.

Legg på pålegget nevnt ovenfor på stekte bruschettaene.
Server bruchettaene som en av flere tapasretter, som forrett, eller kanskje som en enkel kveldsmat.

Så enkelt kan det gjøres!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRØDMAT
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LAMMERETTER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEPÅLEGG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TAPAS

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no