Hvorfor ikke lage postei eller paté til jul? Det er lettere enn du tror, og lekker på frokostbordet i jula.
|
Foto: OFK |
Tenk, så hyggelig det vil være å servere din egen hjemmelagde postei til julefrokosten!
Hvis du lager den allereede nå, kan du bare fryse den ned til jul. Så slipper du også å tenke på det de siste dagene før feiringen starter.
Du kan enkelt lage denne posteien ved å følge oppskriften.
Lykke til!
Dette trenger du:
(8 porsjoner)
750 gram lever av svin eller storfe
350 kg medisterdeig
6 ansjosfileter
3 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
2 dl matfløte
Slik gjør du:
Kok leveren i omtrent 10 minutter dersom du ønsker. Avkjøl og del så i mindre biter.
Tilfør ingrediensene, unntatt fløten og eggene, i en miksmaster, og lag alt til en jevn røre.
Visp eggene og fløten lett sammen til du har en glatt røre. Tilsett smaksingrediensene, og hell røren i patéformer.
Stek den i vannbad på 170 grader i cirka 1 til 1 1/2 time, avhengig av størrelsen på formene. Patéen skal kjennes fast når du trykker på den.
Forslag til smak på postei:
- Syltet grønn eller rød pepper
- Krydderurter, friske eller tørkede
- Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – som er omlag 1/2 til 1 ts av hver.
Forslag til smak på paté:
- Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke
- Bacon i terninger
- Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk
La patéen bli kald i formen, pynt med for eksempel sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic. Settes kjølig til aspicen har stivnet.
Det er lurt å vente med pyntingen av patéen dersom den skal fryses ned.
Lykke til!
(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)