Slik gjør du
Blodpannekaker
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om. Ha deretter i hvetemel.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene på vanlig måte i varm stekepanne.
Avkjøl. Pannekakene skal serveres kalde.
Ostekrem
Pisk sammen kremost og crème fraîche. Bland inn sukker, vaniljepulver og konjakk. Hakkede hasselnøtter kan du blande inn i kremen, eller ha dem ved siden av som pynt.
Smør pannekakene med kremen, rull sammen og del i passe biter. Serveres med multer ved siden av.
Tips
- Du kan også bruke glutenfri melblanding.
- Øk til 4 egg hvis du bruker glutenfritt mel.
- Middagsvarianten av blodpannekaker serveres varme med kokt reintunge, reinhjerte eller eventuelt margbein til.
- Til middag kan blodpannekaker også serveres med ferskvannsfisk som sik, laks, røye eller ørret.
- Tyttebær hører til.
Kilde: Máret Rávdná Buljo i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+