Blodpannekaker

Blodpannekaker med ostekrem og multer er festmat.

Foto: Nadin Martinuzzi / Ren Mat

Blodpannekaker med ostekrem og multer

Tradisjonelle blodpannekaker er uten egg, sukker og melk. Men mormor til Máret Rávdná Buljo laget blodpannekaker slik at barn skulle like dem bedre. Denne oppskriften er et kompromiss for at de ikke skal gå i glemmeboka.

Slik gjør du

Blodpannekaker

Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.

Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om. Ha deretter i hvetemel.

La røren svelle litt.

Stek blodpannekakene på vanlig måte i varm stekepanne.

Avkjøl. Pannekakene skal serveres kalde.

Ostekrem

Pisk sammen kremost og crème fraîche. Bland inn sukker, vaniljepulver og konjakk. Hakkede hasselnøtter kan du blande inn i kremen, eller ha dem ved siden av som pynt.

Smør pannekakene med kremen, rull sammen og del i passe biter. Serveres med multer ved siden av.

Tips

  • Du kan også bruke glutenfri melblanding.
  • Øk til 4 egg hvis du bruker glutenfritt mel.
  • Middagsvarianten av blodpannekaker serveres varme med kokt reintunge, reinhjerte eller eventuelt margbein til.
  • Til middag kan blodpannekaker også serveres med ferskvannsfisk som sik, laks, røye eller ørret.
  • Tyttebær hører til.

Kilde: Máret Rávdná Buljo i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+