Laster innhold, vennligst vent..
Jordskokksuppe
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Jordskokksuppe

Jordskokksuppe kan serveres med både fisk og kjøtt. Lise Finckenhagen har forslag både til den hverdagslige og den festlige utgaven av jordskokksuppe.

Slik gjør du

Skrell jordskokkene og del dem i mindre biter. Legg dem rett over i kaldt vann så de ikke blir misfargede. Finhakk løk og hvitløk. Fres jordskokker, løk og hvitløk i smøret. Hell på melk og buljong.

Kok opp, legg på lokk og kok suppen videre i ca. 25 minutter til jordskokkene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett fløte om du ønsker det. Virker suppen veldig tykk kan den tynnes ut med litt melk.

Tips

En hverdagslig variant er å servere suppen med en toast toppet med «pyttipanne». Stek poteter i terninger, svinekjøtt, løk og gjerne litt paprika sammen og smak til med salt og pepper. Server med et speilegg om du ønsker.

Smaker du suppen til med litt trøffelolje, høvler over parmesan og server med jordskokkchips (friterte tynne skiver av jordskokk) og lettstekte kamskjell får du en virkelig festsuppe.

  • Oppskrift: Lise Finckenhagens jordskokksuppe med eple og sprøstekt chorizopølse

Kilde: Lise Finckenhagen