Slik gjør du
Denne oppskriften blir omtrent 10 flatbrød.
Fyllet
Finhakk løk, hvitløk og chili (renset for frø). Skrell og skjær potetene i små biter. Varm 2 ss olje i en stekepanne. Fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk og fres videre i 1 minutt.
Ha i chili, garam masala, ingefær og gurkemeie. La det hele frese videre i ca. 3–5 minutter over middels svak varme. Rør om med jevne mellomrom slik at ingenting fester seg i bunnen av pannen. Blandingen skal være saftig og myk, ikke tørr og godt stekt. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og hell alt over i en bolle til avkjøling.
Deigen
Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter.
Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 10 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 15 cm i diameter. Legg en skje potetfyll midt på leiven. Samle sammen kantene slik at potetfyllet ligger godt forseglet i midten av «bollen». Dryss litt mel både under og over «bollen» og kjevl den forsiktig ut til en ca. ½ centimeter tykk leiv.
Varm en stekepanne til den blir ordentlig god og varm. Bruk gjerne en jernpanne hvis du har det. Stek de fylte «brødene» i tørr panne, ca. 1–2 minutter på hver side. Spises nystekte eller lune.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»