Indiskinspirerte flatbrød med potetfyll

Stek brødene i en tørr stekepanne og server dem nystekte.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Indiskinspirerte flatbrød med potetfyll

Dette er smakfulle indiskinspirerte brød – perfekt til middag. De har krydret fyll og er ekstra gode servert lune.

Slik gjør du

Denne oppskriften blir omtrent 10 flatbrød.

Fyllet

Finhakk løk, hvitløk og chili (renset for frø). Skrell og skjær potetene i små biter. Varm 2 ss olje i en stekepanne. Fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk og fres videre i 1 minutt.

Ha i chili, garam masala, ingefær og gurkemeie. La det hele frese videre i ca. 3–5 minutter over middels svak varme. Rør om med jevne mellomrom slik at ingenting fester seg i bunnen av pannen. Blandingen skal være saftig og myk, ikke tørr og godt stekt. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og hell alt over i en bolle til avkjøling.

Deigen

Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter.

Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 10 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 15 cm i diameter. Legg en skje potetfyll midt på leiven. Samle sammen kantene slik at potetfyllet ligger godt forseglet i midten av «bollen». Dryss litt mel både under og over «bollen» og kjevl den forsiktig ut til en ca. ½ centimeter tykk leiv.

Varm en stekepanne til den blir ordentlig god og varm. Bruk gjerne en jernpanne hvis du har det. Stek de fylte «brødene» i tørr panne, ca. 1–2 minutter på hver side. Spises nystekte eller lune.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»