Indisk linsesuppe med kokos

Linsesuppen lages på den klassiske måten, hvor linsene kokes for seg selv først, før de blandes inn en smaksrik tomatpaste med krydder.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Indisk linsesuppe med kokos

Det er ingenting som varmer så godt som en bolle dal, eller indisk linsesuppe. Mia Frogner liker å toppe den med kokos for litt sødme og krønsj.

Slik gjør du

Skyll linsene godt i kaldt vann, og ha de over i en gryte sammen med 8 dl vann. La det koke opp, og la linsene koke på medium varme i 15-20 minutter under lett omrøring nå og da, til linsene er helt oppløst.

Mens linsene koker, lager du tomatpaste. Finn frem alle krydderne. Bland sennepsfrø og spisskummen i en liten bolle, og chiliflak, koriander og gurkemeie i en annen. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og grovhakk tomatene.

Varm opp noen gode spiseskjeer nøytral olje i en stekepanne, og ha i sennepsfrø og spisskummen. La de steke til de «popper». Da har du løkblandingen oppi panna, og lar det surre til blandingen er mør, cirka 3-5 minutter.

Ha deretter over de tørre krydderne og en god klype salt, rør godt, og ha oppi de grovhakkede tomatene. La det koke opp, og småputre til tomatene har gått litt i oppløsningen og krydderne har kokt godt inn, cirka 5-7 minutter.

Når linsene er kokt helt i stykker og pasten har kokt, blander du tomatpasten over i linsegryta, rører godt og gir det et raskt oppkok.

Smak til med salt og sitronsaft, og strø over litt ekstra chiliflak og revet kokos på toppen.

Kilde: Mia Frogner/Greenbonanza.com