Hønsefrikassé med rips

Andreas Viestads hønsefrikassé med rips fra kokeboken «Ekte mat».

Foto: Mette Randem

Hønsefrikassé med rips

Andreas Viestad legger til syrlig, frisk rips som passer med frikasséens ellers milde smak.

Slik gjør du

Ha høna i en gryte sammen med laurbærbladet. Hell over nok vann til at det dekker høna, og la koke med lokk i 1,5 time til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre. Plukk kjøttet av høna og kast beina. Kok kraften videre til den er redusert til 4 – 5 desiliter.

Rør melet ut i litt kaldt vann i en liten bolle. Pass på at det ikke er noen klumper. Ha halvparten av melblandingen, samt melk, pepper, gulrøtter og hønsekjøtt oppi gryta sammen med kraften. La koke i 5 – 7 minutter. Tilsett selleri og vin og kok videre i 5 – 7 minutter. Smak til med salt. Hvis frikasseen er veldig tyntflytende, ha i mer av melblandingen og kok opp. Rør inn rips og dill like før du skal servere.

Kilde: Andreas Viestads kokebok «Ekte mat»