Hamburger på høne, henburger Hønsekjøttdeig er smaksrik, mager og mild. Pass på å ikke arbeide farsen for mye, da kan alt fettet feste seg i bollen.
Mors hønsefrikassé Lars Erik Vesterdal lager middag sånn som mor gjorde det. Mat gir minner. Og ingenting er bedre enn når det er gode minner om en deilig middag med hel høne, gode grønnsaker og frikassésaus.
Hønsefrikassé med rips Andreas Viestad legger til syrlig, frisk rips som passer med frikasséens ellers milde smak.
Hønsefrikassé «grande mère» Hønsefrikassé passer til et hvert budsjett. Her får du middag for flere dager med begrensede midler. Det krever riktignok litt forarbeid, men så spiser du også fantastisk godt etterpå.
Coq au vin Coq au vin har sin opprinnelse i Burgund i Frankrike. Navnet betyr «hane i vin», men i denne oppskriften bruker Bård Greni høne istedenfor.
Tom kha gai Tom kha gai er en smaksrik suppe fra Thailand. I denne varianten har Bård Greni byttet ut kyllingen med høne.
Enkel hønsefrikassé Orkla har følgende enkle oppskrift de anbefaler for dem som vil lage en hønerett.
Hønsefrikassé med krydrede byggryn og grønnsaker Frikassé er en lys gryte som det passer godt å koke på høne. Med lekre grønnsaker og byggryn med ekstra krydder blir det en varm hovedrett som føles frisk og moderne.
Høne med femti hvitløkfedd James Price mener alvor når han har femti fedd hvitløk i gryten. Dette er ingen tulleoppskrift. Når høna er ferdig er også hvitløkfeddene klare til å moses på et stykke ristet brød.
Blåbærterte med mandelfyll Selv om vi kan kjøpe blåbær hele året er det noe spesielt med dem vi har plukket selv. Du kan bruke både selvplukkede bær og blåbær fra butikken i Lise Finckenhagens terte med mandelfyll.
Piadina på to måter Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.
Minestronesuppe med valnøttpesto Minestrone, grønnsaksuppe på italiensk vis er godt, sunt og mettende. I denne oppskriften har vi brukt fullkornspasta.
Semulepudding med rød saus God gammel melkedessert med semulegryn som serveres med rød saus laget på saft. Bruk gjerne bringebær- eller solbærsaft.
Pasta med blåskjell, hvitløk og tomat Ta med deg et nett blåskjell eller fire neste gang du er i butikken. Da har du den viktigste råvaren klar til en herlig gryte med pasta, hvitløk og tomater. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.