Bård Grenis hønsefrikassé

Bård Grenis hønsefrikassé «grande mère».

Foto: Tom Egil Svendsen / FMV FOTO

Hønsefrikassé «grande mère»

Hønsefrikassé passer til et hvert budsjett. Her får du middag for flere dager med begrensede midler. Det krever riktignok litt forarbeid, men så spiser du også fantastisk godt etterpå.

Slik gjør du

Ribb og kok en høne i én time, avkjøl og skjær kjøttet av skroget. Ta vare på kraften og kok skroget videre der i cirka 20 minutter. Smelt smør i en kjele og rør i hvetemel. Rør ut alle klumper av melet. Ha i kraften og rør godt. Gi det et raskt oppkok og småkok på lav temperatur i én time. Rør underveis slik at det ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Finkutt løk, purre og rødløk. Skjær gulroten i terninger. Fres de oppkuttede grønnsakene i en kjele eller stekepanne på høy tempratur. Ha grønnsakene, crème fraiche og fløte i kasserollen med kraften. La det trekke til grønnsaken er møre, noe som tar om lag 10 minutter. Ha i hønsekjøttet og smak til med salt og pepper.

Tips

Denne retten kan også lages uten mel.

Kilde: Bård Greni