Slik gjør du
Sprø rugbrødsmuler
Start med å rive rugbrødet på et rivjern til fine smuler.
Ha det i en panne, og rist det sprøtt, mørkt og gyllent, til det dufter ristet etter cirka 5–6 minutter.
Tilsett sukker og vend rundt i 1 minutt.
Ha smulene på et papir for å la fettet absorberes bort.
Eplekompott
Skrell eplene og skjær dem i små grove biter.
Ha dem i en gryte med honning og kanel. Ha lokk på, og kok dem møre i 8–10 minutter ved lav varme.
Lag eventuelt en større porsjon, slik at det er igjen til flere omganger. Eplekompotten holder seg fint i kjøleskapet i en ukes tid.
Havregrøt
Ha havregryn, lettmelk, vann og salt i en liten gryte.
Kok opp under omrøring, og kok i cirka 5 minutter, til grøten har en god og ikke for tykk konsistens.
Anretning
Ha havregrøten i en skål.
Ha en stor skje eplekompott over. Deretter yoghurt, ristede rugbrødsmuler og litt mynteblader. Server.