Havregrøt

En sunn og velsmakende måte å starte morgenen på.

Foto: DR

Havregrøt med eplekompott

Frokosten som gir deg en god start på dagen. Denne sunne og lekre havregrøten toppes med sprø rugbrødsmuler, yoghurt og frisk mynte.

Slik gjør du

Sprø rugbrødsmuler

Start med å rive rugbrødet på et rivjern til fine smuler.

Ha det i en panne, og rist det sprøtt, mørkt og gyllent, til det dufter ristet etter cirka 5–6 minutter.

Tilsett sukker og vend rundt i 1 minutt.

Ha smulene på et papir for å la fettet absorberes bort.

Eplekompott

Skrell eplene og skjær dem i små grove biter.

Ha dem i en gryte med honning og kanel. Ha lokk på, og kok dem møre i 8–10 minutter ved lav varme.

Lag eventuelt en større porsjon, slik at det er igjen til flere omganger. Eplekompotten holder seg fint i kjøleskapet i en ukes tid.

Havregrøt

Ha havregryn, lettmelk, vann og salt i en liten gryte.

Kok opp under omrøring, og kok i cirka 5 minutter, til grøten har en god og ikke for tykk konsistens.

Anretning

Ha havregrøten i en skål.

Ha en stor skje eplekompott over. Deretter yoghurt, ristede rugbrødsmuler og litt mynteblader. Server.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet