Friske rispapirruller

Rispapirruller med grønnsaker og reker skåret over.

Foto: DR

Friske rispapirruller

Anne Hjernøe lager vårruller som ikke skal stekes eller friteres. Hun pakker inn grønnsaker og reker og dypper rullene i hoisindipp.

Slik gjør du

Rispapirarkene legges i lunkent vann til de kan brettes.

Skjær alle grønnsakene i smale strimler. Rens rekene.

Legg et rispapir på en skjærefjøl og legg en bunke blandede grønnsakstrimler på midten. Legg bønnespirer og reker på toppen. Dryss over grovhakket mynte og koriander. Rull rispapiret stramt rundt grønnsakene til du får en fast rull. Lag nok til at hver person kan få to hver eller mer.

Hoisindipp

Hoisinsausen smakes til med søt chilisaus og nyrevet ingefær etter smak.

Rist usaltede peanøtter på bakepapir i ovnen på 200 °C til de er gylne. Hakk peanøttene fint og bland dem i hoisindippen.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR