Fløtekarameller

Hjemmelagde karameller pakket i cellofan.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Fløtekarameller

Du trenger tre ingredienser for å lage gammeldagse fløtekarameller. Denne oppskriften gir over femti karameller.

Slik gjør du

Alle ingrediensene kokes inn til karamellen er godt gyllen og veldig tyktflytende.

Rør i den med jevne mellomrom, men mest mot slutten. Karamellen er først ferdig kokt når den er gyllen og slipper bunnen i gryten. Det tar lang tid ved jevn og god varme. Sjekk med et sukkertermometer. Karamellen må være minst 135 °C, men viktigst av alt er at den er mørk gyllen, tykk og seig.

Ta gryten av varmen. Prøv gjerne med en liten test på kjøkkenbordet når du har en følelse av at karamellen er kokt. Du vil da raskt kunne vurdere om karamellmassen vil bli for myk i konsistensen og dermed må kokes mer.

Karamellen helles i en form på 18 x 18 cm som er fôret med oljet bakepapir på bunn og sider. Legg også et stykke oljet bakepapir på toppen.

La karamellen avkjøles i romtemperatur helst til neste dag – eller 4 til 5 timer:
Skjæres ut i 6 x 9 ruter, altså 54 karameller. Bitene pakkes enkeltvis i cellofanpapir.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR